رونمایی از طرح «پس انداز کتاب» در هفته کتابخوانی
رونمایی از طرح «پس انداز کتاب» در هفته کتابخوانی
نشست هم اندیشی پیرامون کتابخانه کلاس ها و مدارس و همچنین بررسی طرح «یار مهربان» با حضور معاون آموزش ابتدایی، مدیران و کارشناسان آموزش و پرورش در معاونت پرورشی و فرهنگی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی lkhnd، در این نشست «معصومه نجفی پازوکی» معاون آموزش ابتدایی وزیر، «عباس مهاجر» مدیر کل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای آموزشی، «حامد علامتی» مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و «رضا قمرزاده»  مدیر عامل موسسه فرهنگی منادی تربیت مشاور عالی معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش از جمله شرکت کنندگانی بودند که چهارشنبه در سالن جلسات این معاونت گردهم آمدند.

تجهیز بیش از ۱۲۶ هزار کتابخانه کلاسی در مناطق روستایی، عشایری و مرزی

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۱۲۶ هزار و ۵۲۲ کتابخانه کلاسی مدارس در مناطق روستایی و عشایری امسال تحت عنوان طرح یار مهربان، تجهیز خواهند شد.

نجفی پازوکی با تاکید بر ارتقای ساعت مطالعه در مدارس اظهار کرد: برنامه ای که از یک و ماه نیم ‌پیش در معاونت ابتدایی، تحت عنوان طرح یار مهربان آغاز کردیم، بحث تجهیز کتابخانه کلاس ها را دنبال می کند. در طراحی آموزشی این طرح، معلم باید سه تا ۱۵ دقیقه ای از وقت کلاس را به کتابخوانی اختصاص دهد.

وی افزود: در این طرح موضوع برای تجهیز کتابخانه و فضای کتابخانه کلاسی برنامه ریزی شده است نحوه آغاز بحث کتابخوانی نیز در کلاس ها اهمیت دارد.

نجفی پازوکی بیان کرد: باید در کتابخانه کلاسی تربیت تمام ساحتی دانش آموز مورد نظر باشد چراکه سند تحول بنیادین با راهکارهای عملیاتی بر تجهیز کتابخانه مدارس تاکید کرده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه اهداف این طرح را برشمرد که تحقق اهداف بالادستی، تحقق تربیت تمام ساحتی، ارتقای سواد خواندن و افزایش شناخت دانش آموزان نسبت به پدیده های پیرامون از جمله این اهداف است.

وی با بیان اینکه مطالعاتی درباره جامعه هدف این طرح انجام شده است افزود: ۱۲۶ هزار و ۵۲۲ کلاس درس مناطق روستایی و عشایری را امسال تحت عنوان این طرح، پوشش خواهیم داد.

نجفی پازوکی اظهار کرد: انتخاب کتاب ها براساس ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت است؛ به طور مثال اگر صحبت از ساحت زیستی و بدنی می شود باید معاونت تربیت بدنی و سلامت در شناسایی کتاب ها به ما کمک کند یا در بخش ساحت اعتقادی، باید معاونت پرورشی و فرهنگی متمرکز شود و کتاب هایی که باید به دانش آموزان پیام منتقل کند جذاب باشد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: برآورد هزینه بحث کتابخوانی در این تعداد کلاس حدود ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار است تا این طرح در مرحله اول در مناطق روستایی، عشایری و مرزی اجرا شود.

رونمایی از طرح «پس انداز کتاب» در هفته کتابخوانی

قمرزاده  مشاور عالی معاون پروشی و فرهنگی  افزود:  طرح «پس انداز کتاب» یکی از طرح های موفق در راستای کتاب و کتابخوانی می باشد که برای اولین بار در ایران و جهان شکل خواهد گرفت که توسط موسسه فرهنگی منادی تربیت طراحی و در هفته کتابخوانی برای دوره ابتدایی رونمایی می شود.

داود یاراحمدی معاون بازرگانی موسسه فرهنگی منادی تربیت در این نشست تصریح کرد:طرح «پس انداز کتاب» مدت ۲ سال است که کار تحقیق و پژوهشی آن انجام شده است. در حال حاضر مراحل آماده سازی و برنامه ریزی این طرح جهت عملیاتی شدن آن در هفته کتابخوانی انجام شده است.

یارحمدی کارشناس اقتصاد فرهنگ و هنری افزود: در راستای بحث هفته کتابخوانی ، موسسه ما کتاب های خود را دسته بندی کرده و ۳۱۳ عنوان کتاب را برا معرفی به مخاطب ابتدایی آماده کرده است است. ضمن اینکه در طرح تجهیز مدارس ، در راستای اهداف هفته کتابخوانی، ما سعی براین داریم تا کتابهایی را که برای طرح تجهیز مدارس در حال برنامه ریز هستیم، ۵۰ درصد از این طرح را برای مدارس ابتدای در نظر بگیریم .

اجرای طرح کانون مدرسه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از برنامه‌های کانون درباره تجهیز کتابخانه‌های کلاسی سخن گفت‌.

حامد علامتی اظهار کرد: جلسات کارشناسی درباره تجهیز کتابخانه های کلاسی مدارس، انجام شده است و باید تا هفته کتابخوانی مباحث جمع آوری شود.

وی افزود: طرح کانون مدرسه طرحی است که از سوی‌ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد؛ ما در هزار نقطه کشور کانون داریم که به عنوان مرکز فرهنگی هنری هستند پیرامون این طرح، هر تعداد مدرسه داشته باشیم، پشتیبانی خواهیم کرد.

۵۰ هزار مدرسه، ۵۰ هزار نمایشگاه کتاب

مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی نیز در این نشست گفت: معاونت پرورشی و فرهنگی در ۳ محور در کنار معاونت ابتدایی خواهد بود؛ تجهیز کتابخانه های کلاسی، برگزاری جشنواره دانایی توانایی و برگزاری ۵۰ هزار مدرسه ۵۰ هزار نمایشگاه از جمله این موارد است.

عباس مهاجر خاطرنشان کرد: تجهیز کتابخانه های کلاسی را در دستور کار داریم و در این باره در کنار معاونت ابتدایی هستیم.

وی اضافه کرد: جشنواره دانایی توانایی جشنواره ترویج کتابخوانی است که هرساله کتاب هایی به مخاطبان معرفی می شود. ۳۰۰ هزار مشارکت در این جشنواره ثبت شده است. ۴.۵ میلیون نفر دانش‌آموز در جشنواره فرهنگی هنری شرکت کننده داریم که ۵۰ درصد این تعداد دانش آموزان ابتدایی هستند.

مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی ادامه داد: امسال پیوندی بین جشنواره دانایی توانایی و جشنواره فرهنگی هنری خواهیم داشت و دامنه شرکت کنندگان وسیع خواهد شد.

مهاجر افزود: در بخش نمایشگاه های مدرسه ای نیز درباره انتخاب کتاب ها و پخش آنان می توانیم اتفاقات متفاوتی را رقم بزنیم.

«محمد جعفری» مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: محتواهایی در حوزه تربیت بدنی در قالب کتاب تدوین شده است. سواد حرکتی و جسمانی دانش آموزان از پایه شکل می گیرد لذا کتابی در این باره آماده کردیم که معاونت تربیت بدنی و سلامت می تواند در این بخش کمک کننده معاونت ابتدایی باشد.